Zupa krem z białych warzyw z kaszą gryczaną

Zupa krem z białych warzyw z kaszą gryczaną


  • łyżka masła,
  • 1 cebula,
  • 1 por,
  • 2 ząbki czosnku,
  • duży korzeń pietruszki,
  • połowa dużego selera,
  • kilka różyczek kalafiora,
  • puszka białej fasoli,
  • 0,5 l bulionu
  •  kubek śmietanki 30%
  • 3 średniej wielkości ziemniaki
Najpierw musimy zeszklić na masełku cebulę pokrojoną w kostkę i plasterki pora, a następnie dodać do nich czosnek.  Dodajemy obraną pietruszkę oraz selera pokrojone w plastry. Obieramy ziemniaki, kroimy w kostkę i także dodajemy do garnka. Wrzucamy różyczki kalafiora i dusimy wszystko razem przez ok. 5 min.  Następnie wlewamy bulion, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy fasolę z puszki. Gotujemy aż wszystkie warzywa będą miękkie (ok. 20 min). Dodajemy śmietankę. Blendujemy.

Ja podałam zupę z kaszą gryczaną. Można podać również z ciecierzycą.

Smacznego!
Ann :)

2 komentarze:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Kuchnia moimi oczami , Blogger