Zupa pieczarkowo-czosnkowa

Obiad bez zupy? Oj nie! Uwielbiam każdą zupę! 
Dzisiaj miałam ochotę na coś rozgrzewającego. 
Powoli zbliża się jesień więc warto czasem sięgnąć profilaktycznie po czosnek - naturalny antybiotyk.

Zupa pieczarkowo-czosnkowa 

  • marchewka
  • korzeń pietruszki
  • 0,25 kg pieczarek
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • bulion ( u mnie z kostką rosołową domowej roboty)
  • liść selera
  • pieprz, sól
  • łyżka mąki
  • łyżka jogurtu naturalnego
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • natka pietruszki
Gotujemy 2 l bulionu, wrzucamy pokrojoną w talarki marchewkę oraz pietruszkę. Kroimy w kostkę cebulę - dodajemy do bulionu razem z liściem laurowym oraz zielem angielskim. Teraz możemy przejść do przygotowania pieczarek - myjemy, kroimy na plasterki a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem. dusimy ok. 10 min. Wrzucamy do zupy.

Następnie wrzucamy również makaron. Gotujemy. Teraz możemy wrzucić pokrojone w talarki ząbki czosnku. Podbijamy mąką wymieszaną z jogurtem naturalnym. Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki. 


Smacznego!
Ann. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Kuchnia moimi oczami , Blogger