Zielony dodatek do wędlin - dip szpinakowy

Zielony dodatek do wędlin - szpinak w nowej odsłonie

  • 1 worek szpinaku mrożonego (rozdrobniony!)
  • 2-3 cebule
  • ok. 10 rzodkiewek
  • przyprawa Knorr Delikat Przyprawa Uniwersalna Klasyczny smak
  • majonez Hellmans


Najpierw rozmrażamy szpinak (ten proces jest dość długi, więc lepiej go wcześniej wyjąć). 
Gdy rozmarznie całkiem, dokładnie go odsączamy -  ja pozostawiam na jakiś czas na durszlaku. Następnie przekładam do miski, dodaję drobniutko pokrojone cebule i rzodkiewki (muszą być ekstremalnie drobne!:) ) Przyprawiamy do smaku "Knorr Delikat Przyprawa Uniwersalna Klasyczny smak" i majonezem Hellmans.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Kuchnia moimi oczami , Blogger