Faszerowane pieczarki, które zaskoczą nawet teściową
17:59
2
danie mięsne
,
danie z mięsa mielonego
,
nowy przepis
,
pieczarki faszerowane
,
pieczarki faszerowane mięsem
,
pieczarki faszerowane mięsem mielonym
,
pieczarki z piekarnika
,
przekąski
,
szparagi
,
szybka kolacja
Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z papryczkami padron
- 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
- 1 cebula
- kilka papryczek padron
- 6 dużych pieczarek (na grilla)
- 150 g sera żółtego
- sól, pieprz
Pieczarki myjemy i obieramy. Ucinamy nóżki, które później skroimy w kostkę razem z cebulą. Dusimy na oleju, dodajemy mięso mielone oraz 4 pokrojone papryczki. Po 10 min możemy przełożyć do pieczarek, posypujemy serem.
Pieczemy w piekarniku ok. 30 min w temperaturze 180 stopni.
Smacznego!
Ann.
Gdzie można dostać te papryczki w polskich sklepach?
OdpowiedzUsuńJa kupowałam w Lidlu, ale wiem że można kupić czasem w biedronce
Usuń