Faszerowane pieczarki, które zaskoczą nawet teściową

Pieczarki faszerowane mięsem mielonym z papryczkami padron

  
  • 250 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 cebula
  • kilka papryczek padron 
  • 6 dużych pieczarek (na grilla)
  • 150 g sera żółtego
  • sól, pieprz

Pieczarki myjemy i obieramy. Ucinamy nóżki, które później skroimy w kostkę razem z cebulą. Dusimy na oleju, dodajemy mięso mielone oraz 4 pokrojone papryczki. Po 10 min możemy przełożyć do pieczarek, posypujemy serem.



Pieczemy w piekarniku ok. 30 min w temperaturze 180 stopni.


Smacznego!
Ann.

2 komentarze:

  1. Gdzie można dostać te papryczki w polskich sklepach?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja kupowałam w Lidlu, ale wiem że można kupić czasem w biedronce

      Usuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Kuchnia moimi oczami , Blogger