Polędwiczki wieprzowe z piekarnika

Witajcie, 
polędwiczki wieprzowe to chyba moje ulubione mięso. W sosie musztardowym, z pieczarkami, a nawet w sosie własnym... Uwielbiam :)
Dzisiaj chciałabym Wam pokazać nową odsłonę polędwiczek, prosto z pieca. 


Polędwiczki wieprzowe z piekarnika

  • 2 polędwiczki,
  • 3 cebule,
  • połowa papryki zielonej/ czerwonej
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oleju, 
  • pieprz, sól
Cebule i czosnek obieramy, kroimy w talarki. Paprykę kroimy w drobną kostkę. Wszystko wrzucamy na rozgrzany olej i podsmażamy na rumiano. Na drugiej patelni rozgrzewamy olej i wrzucamy doprawione solą i pieprzem polędwiczki. 
Obsmażamy z każdej strony po kilka minut. 
Kiedy polędwiczki będą już gotowe, do naczynia żaroodpornego nalewamy pół szklanki przegotowanej wody, układamy polędwiczki, a następnie posypujemy je cebulą. 

Polędwiczki pieczemy w piekarniku przez około 45 min w temperaturze 200 stopni. 
Co jakiś czas obracałam polędwiczki i podlewałam je powstałym sosem. 






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Kuchnia moimi oczami , Blogger