Zupa pieczarkowo-czosnkowa
16:48
0
danie bezmięsne
,
danie główne
,
lekka zupa
,
zupa pieczarkowa
,
zupa pieczarkowa z czosnkiem
,
zupa pieczarkowo-czosnkowa
,
zupy
Obiad bez zupy? Oj nie! Uwielbiam każdą zupę!
Dzisiaj miałam ochotę na coś rozgrzewającego.
Powoli zbliża się jesień więc warto czasem sięgnąć profilaktycznie po czosnek - naturalny antybiotyk.
Dzisiaj miałam ochotę na coś rozgrzewającego.
Powoli zbliża się jesień więc warto czasem sięgnąć profilaktycznie po czosnek - naturalny antybiotyk.
Zupa pieczarkowo-czosnkowa
- marchewka
- korzeń pietruszki
- 0,25 kg pieczarek
- 4 ząbki czosnku
- 1 cebula
- bulion ( u mnie z kostką rosołową domowej roboty)
- liść selera
- pieprz, sól
- łyżka mąki
- łyżka jogurtu naturalnego
- liść laurowy
- ziele angielskie
- natka pietruszki
Gotujemy 2 l bulionu, wrzucamy pokrojoną w talarki marchewkę oraz pietruszkę. Kroimy w kostkę cebulę - dodajemy do bulionu razem z liściem laurowym oraz zielem angielskim. Teraz możemy przejść do przygotowania pieczarek - myjemy, kroimy na plasterki a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię z masłem. dusimy ok. 10 min. Wrzucamy do zupy.
Następnie wrzucamy również makaron. Gotujemy. Teraz możemy wrzucić pokrojone w talarki ząbki czosnku. Podbijamy mąką wymieszaną z jogurtem naturalnym. Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.
Następnie wrzucamy również makaron. Gotujemy. Teraz możemy wrzucić pokrojone w talarki ząbki czosnku. Podbijamy mąką wymieszaną z jogurtem naturalnym. Wrzucamy posiekaną natkę pietruszki.
Smacznego!
Ann.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz