Wędzony łosoś z dipem

Witajcie,
czy przygotowując jakieś przyjęcie zawsze macie problem co postawić na stole, aby gościom smakowało, ale nie wyglądało zbyt nudnie? Ostatnio imieniny taty Andrzeja i znowu ten sam problem. Padło na łososia! 
Zobaczcie co wyszło.

Wędzony łosoś z dipem

  • łosoś wędzony w plastrach ( w zależności ile potrzebujemy)
  • kostka twarogu półtłustego
  • 4 ząbki czosnku
  • pęczek kopru
  • śmietana
  • sól, pieprz
  • kiełki rzodkiewki (opcjonalnie do dekoracji)

Przygotowanie to nic łatwiejszego!
Przygotowujemy najpierw dip.


Kostka sera trafia do miseczki, do tego pzeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany drobniutko koperek - mój ulubieniec i latem, i zimą, do tego 1-2 łyżki śmietany, sól, pieprz do smaku. Mieszamy bardzo dokładnie, aby ser rozbił się dobrze. 
(pomyślałam o zblendowaniu tego dipu, ale nasz łosoś nie poradziłby sobie z taką konsystencją).

Oddzielamy plastry łososia. Na  środek plastra dajemy nasz dip, i zawijamy z obu stron. Robimy tak samo z kolejnymi plastrami. Ja położyłam na kiełkach rzodkiewki, a Ty co proponujesz?

Smacznego!
Ann 


1 komentarz:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © Kuchnia moimi oczami , Blogger